Medarbetarintervju med Evelina Grenehed

Comparico består av härliga anställda som varje dag bidrar med skön stämning, hårt jobb och innovativa idéer. Därför är det äntligen dags för världen att få möta våra medarbetare. Först ut är Evelina Grenehed som är en av stjärnorna i vårt Content Team.

Namn: Evelina Grenehed

Jobbar som: Content writer

Ålder:  26 år

Hur länge har du jobbat på Comparico?                             

Sedan april 2019, så ett år och några månader. Det var också i samband med det som jag flyttade hit till Uppsala från Umeå. 

Vad gjorde du innan du började på Comparico?

Jag studerade språkkonsultprogrammet på Umeå Universitet och jobbade sedan med att göra kommun- och regiontexter mer lättlästa. 

Vad tycker du är det bästa att jobba med på Comparico?

Det bästa med att jobba här är att jag verkligen får använda det jag är bra på och det jag har med mig från min utbildning, samtidigt som jag hela tiden lär mig nya saker. Vi har ganska olika bakgrunder och kunskapsområden på företaget, vilket gör att vi kan dela erfarenheter och lära av varandra. 

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

På morgonen brukar jag först gå igenom nyhetsflödet för sajterna som jag ansvarar för, och sedan välja ut och skriva de nyhetsartiklar som gäller för dagen. När de är publicerade och klara går jag igenom inkorgen och kommentarsfälten för sajterna och svarar på frågor vi har fått in från våra besökare. 

Under resten av arbetsdagen jobbar jag med det skrivprojekt som är aktuellt för stunden. Vanligtvis har jag en beställning på ett antal texter som ska göras. Ibland dyker det även upp andra uppgifter att varva med, som att justera, publicera eller förbättra någon färdig sida. 

Vad är det roligaste med din roll?

Det roligaste är att jag lär mig så mycket om de ämnen jag skriver om. Man blir väldigt allmänbildad i mitt jobb. Jag tycker också att det är väldigt roligt att vi fokuserar på användarvärde hos texterna, och kan känna mig stolt när jag ser hur bra slutresultatet av en viss text blir. Ett plus är också att själva kunna gå tillbaka till sina egna texter i vardagen när jag behöver information, eller att tipsa andra om dem. 

Hur är kollegorna på Comparico?

Superhärliga! Eftersom vi är så pass få på kontoret är det lätt att lära känna varandra, och vi har roligt tillsammans både i arbetet och i pauserna. Vårt content team samarbetar mycket med varandra och bollar tankar, idéer och lösningar, och jobbet vore inte alls samma sak utan den biten.

Vad har du för intressen utanför jobbet?

Ett stort intresse som jag har tagit upp sedan jag flyttade hit är att jag spelar Dungeons & Dragons. Det är fantastiskt roligt och har varit ett bra sätt att lära känna människor i en ny stad. 

Annars tycker jag om att utforska skog och natur runt om i Uppsala. Jag brukar cykla ut till något naturområde, sedan följa stigar jag hittar och så småningom komma fram på ställen jag aldrig har sett förut. Brukar vara borta i timtal. 

Jag har också diverse skrivprojekt igång på min fritid. Framför allt har jag ett antal böcker som jag har skrivit på under många år. Så när inspiration och koncentration tillåter jobbar jag vidare på det, antingen i något hörn hemma i lägenheten, eller på någon plats jag hittar under mina skogsturer.

Kontakta oss

Vill ni synas på våra sajter eller på något sätt komma i kontakt med oss, fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.