Head of SEO

Vi söker en ny Head of SEO som kan ta rankingen av våra jämförelsesajter till en ny nivå.

För att lyckas som Head of SEO hos oss bör du anse sig själv vara expert inom området och ha erfarenhet från konkurrensutsatta branscher som resor, ekonomi, e-handel eller igaming. Du har några års erfarenhet av SEO på hög nivå och är en analytisk, driven och initiativrik person.

En stor fördel med att jobba med SEO hos oss är att du slipper ha kontakt med kunder, skriva content och skapa rapporter eftersom vi bara utvecklar egna sajter och har ett team inhouse som skriver content.😃

Passar du profilen och är redo för nya utmaningar, kom och jobba med oss!

Vilka Comparico är och vad vi gör

Comparico utvecklar sajter som hjälper människor att jämföra abonnemang och tjänster. Vi har under senaste åren byggt upp några av Sveriges ledande jämförelse- och informationstjänster bl.a. Boupplysningen.se, Bredband.se och Mobilabonnemang.se.

Teamet består av 8 medarbetare som alla drivs av att hjälpa människor att spara tid och pengar genom att utveckla fantastiska jämförelsetjänster.

Vad vi erbjuder

⭐️ Work from anywhere. Vi erbjuder möjligheten att jobba från var som helst i Sverige. Vi har kontor i Uppsala och de flesta anställda bor där men vi välkomnar medarbetare från hela Sverige.

⭐️ Flexibla arbetstider. Du kan påverka dina arbetstider så att dom passar ditt privatliv, inte tvärtom.

⭐️ Ingen press utifrån. Vi utvecklar bara egna tjänster och bestämmer därför själva arbetstempo.

⭐️ Din fritid = fri tid. Du behöver aldrig vara nåbar utanför arbetstid.

⭐️ Stor möjlighet att utvecklas. Företaget växer snabbt och med det så växer också nya roller och arbetsuppgifter fram. Det gör att du har stora möjligheter att utvecklas inom företaget

Vad du kommer att arbeta med

Som Head of SEO kommer du jobba med övergripande aspekter såsom sajtstrukturer, metadata, strukturerad data och annan teknisk SEO. Du coachar content- och utvecklingsteamet i hur vi kan förbättra våra sajter ur ett SEO-perspektiv.

I rollen som Head of SEO är du spindeln i nätet mellan utveckling, content och marknad. Du arbetar nära utvecklarna vad gäller technical SEO och nära content-teamet när det gäller att optimera hur vi skriver content.

Ditt dagliga arbete kommer vara att analysera våra sajters ranking, planera vad som behöver göras och implementera eller delegera förbättringsåtgärder. Du jobbar mot tydliga KPIer i form av fler högkvalitativa länkar, högre ranking och fler besökare. I din roll ingår även att kontakta relevanta sajter i syfte att skapa fler länkar till våra sajter.

Hos oss slipper du skriva content själv eftersom du har ett content-team på 3 personer som hjälper dig med det. Till din hjälp har du även vår Admin som sköter de administrativa uppgifterna.

Dina arbetsuppgifter i korthet

👉 Optimera vår SEO-strategi

👉 Implementera förbättringar enligt uppsatt SEO-strategi

👉 Analysera trafik och ranking och planera förbättringar

👉 Hålla dig uppdaterad om förändringar och säkerställa att vi följer aktuella riktlinjer

👉 Planera och genomföra linkbuilding-projekt

👉 Skapa länkar från externa källor

Vem vi söker

För att lyckas i rollen som Head of SEO hos oss bör du anse dig själv vara “expert” inom området och ha erfarenhet från konkurrensutsatta branscher. Vi tror att du har en bred bakgrund inom SEO, men med särskild spetskompetens inom det tekniska.

Som person är du självgående, prestigelös och flexibel och gillar att vara i spindeln i nätet mellan flera olika team. Du har inga problem med att förmedla ny kunskap till medarbetare på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Vi ser gärna att du är van att samarbeta med content writers och utvecklare för att säkerställa att innehåll är SEO-optimerat och att kod är logisk, förutsägbar och lättillgänglig för crawl och indexering.

Du behöver ha djup förståelse Googles algoritmer och hur man minimerar risken att straffas. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att bli straffad av Googles algoritmer och hur man tar sig ur det.

Du trivs med ett stort ansvar och tycker det är kul att jobba på mindre bolag där du har stor möjlighet att påverka företagets framgång.

Våra önskemål

✔️ Du har några års erfarenhet av att arbetat med SEO på hög nivå

✔️ Du har goda kunskaper i Google Analytics och Google Search Console

✔️ Du har erfarenhet av både on- och offpage SEO

✔️Du har goda kunskaper i Screaming Frog, SEMrush, Majestic SEO och/eller liknande verktyg

✔️ Du har grundläggande förståelse för HTML

✔️ Du är flytande i både svenska och engelska, både i tal och skrift

Kort info

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Plats: Remote/Uppsala/Stockholm
Sista ansökning: 30 oktober 2021

Det låter intressant! Hur ansöker jag?

Skicka ett mail med CV, Linkedin-länk och ett kort meddelande varför du skulle passa för det här jobbet till jobba@comparico.se. Skriv ”Head of SEO” som ämne. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. 🚀

Snabbt om tjänsten

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Plats: Valfritt
Sista ansökning: 30 oktober 2021

Om oss

Kontor: Centrala Uppsala
Anställda: 8 st
Grundat: 2011
Comparico AB
Väderkvarnsgatan 22B
753 29 Uppsala
Org nr: 556851-2312