Content writer / skribent

Är du en noggrann skribent som kan förklara komplexa ämnen på ett lättbegripligt sätt? Är du intresserad av mobiler, bredband och kommunikation? Vi på Comparico vill att du börjar jobba hos oss!

Comparico växer så det knakar och söker just nu en content writer med inriktning på telekom till vårt kontor i centrala Uppsala.

Vi har under de senaste åren byggt upp en stark position på den svenska marknaden för jämförelsetjänster och driver idag några av Sveriges största jämförelsetjänster inom telekom, bland annat Mobiltelefoner.se och Mobilabonnemang.se.

I din roll som content writer spelar du en central roll på företaget genom att ansvara för att innehållet på våra sajter håller högsta möjliga kvalitet.

Våra önskemål

★ Du har erfarenhet av rollen som skribent

★ Du är intresserad av mobiler och telekommunikation

★ Du har utmärkta språkkunskaper

Vi ser gärna att du som söker har en kandidatexamen inom till exempel medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom skrivande och/eller digital kommunikation.

Vad du kommer att jobba med

Som content writer på Comparico är ditt huvudsakliga ansvar att producera nytt samt uppdatera befintligt innehåll på våra sajter. Vi publicerar både kortare nyheter och längre informerande guider och recensioner.

Exempel på texter du kommer att skriva är guider för vad man som konsument behöver tänka på för att hitta det bästa mobilabonnemanget, recensioner av nya mobiltelefoner och informerande texter om vad man behöver veta om 5G.

Du blir en del av vårt content-team som idag består av en head of content, en content editor samt två andra content writers. Tillsammans gör vi allt vi kan för att leverera texter med så hög kvalitet som möjligt. Det innebär bland annat att alla våra texter granskas av vår korrekturläsare i syfte att utveckla vårt skrivande.

Utöver det är vi dessutom experter på sökmotoroptimering (SEO) och kommer att lära dig allt du behöver veta om content-relaterad SEO.

Arbetsuppgifter

★ Skriva och publicera guider och recensioner på våra sajter

★ Planera, skriva och publicera nyheter på våra sajter

★ Svara på våra användares frågor

Vilka Comparico är och vad vi gör

Comparico hjälper människor att spara pengar och tid genom att göra det enklare att jämföra och hitta de bästa abonnemangen och tjänsterna. Under de senaste sju åren har vi utvecklat några av Sveriges ledande jämförelsetjänster och jobbar dagligen med att utveckla nya sajter och förbättra våra befintliga. Vi är ett ungt team på 12 personer och har vårt kontor i centrala Uppsala.

Fördelar med att jobba hos oss

  • Flexibla arbetstider. Som medarbetare har du stor möjlighet att påverka dina arbetstider så att ditt schema passar ditt privatliv, inte tvärtom.
  • Din fritid = fri tid. Du behöver aldrig vara nåbar utanför arbetstid. Vi gör viktiga grejer men inte så viktiga att vi behöver störa ditt privatliv.
  • Inga deadlines. Eftersom vi bara utvecklar egna tjänster kan vi själva bestämma tempo, vilket innebär minimal stress för dig som anställd.
  • Möjlighet att utvecklas. I och med att branschen är väldigt ung och utvecklas snabbt så har du stora möjligheter att utvecklas i din arbetsroll.
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Plats: Salagatan 16A i Uppsala
Sista ansökning: 31 januari 2020

Det låter intressant! Hur ansöker jag?

Skriv ett brev om dig själv, vad du har gjort de senaste åren och varför du skulle passa för det här jobbet. Bifoga sedan dokumentet tillsammans med ditt CV och skicka till jobba@comparico.se. Skriv ”Content writer” som ämne. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Snabbt om tjänsten

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Plats: Salagatan 16A i Uppsala
Sista ansökning: 31 januari 2020

Om oss

Kontor: Centrala Uppsala
Anställda: 10 st
Grundat: 2011
Comparico AB
Salagatan 16A
753 30 Uppsala
Org nr: 556851-2312